Het boek en de lessen

Tijdens de cursus kan gebruik worden gemaakt van gratis webruimte binnen het account van 55pluseducatief of van de installatie op je eigen PC of een memory stick.
Bij de lessen wordt nu geen boek gebruikt. Door de regelmatige updates en aanpassingen is een boek al gauw niet meer up-to-date, zeker niet als aan de hand van afbeeldingen wordt gewerkt.
Voor diegene die wel graag met het boek werken : zie informatie hieronder de streep


Werken met het boek: Websites maken met WordPress van Studio Visuel Steps, niks mis mee! Maar…omdat daarin gewerkt wordt met een installatie binnen een eigen domein zijn een aantal onderwerpen of delen daarvan die behandeld worden omdat deze niet van toepassing zijn voor diegene die met een wordpress.com account werken.
Echter, …. heb je de smaak te pakken en ga je op je eigen domein aan de slag dan heb je die kennis in ieder geval al binnen handbereik! (lees daarvoor pag 58: iets over hostingprovider kiezen.


Overzicht van de bruikbaarheid van de hoofdstukken: 
Hoofdstuk 1: alleen nodig bij eigen installatie. Wel lezen: pag 56/57  achtergrondinformatie gebruikte termen.
Hoofdstuk 2: inloggen zie deze pagina onderste deel  vanaf ‘Verder werken’
wel lezen / doen:  2.2, tot en met 2.12  waarbij de schermafbeeldingen wat afwijken.
Hoofdstuk 3: wel: 3.1 , (niet 3.2  3.3 en 3.5: want Thema’s. Bij WP account zijn een aantal thema’s voorgeïnstalleerd waaruit een keuze gemaakt kan worden. Zoeken, installeren en verwijderen van thema’s is dus niet mogelijk omdat je geen rechten hebt voor installeren)   Wel  3.4 thema wijzigen en 3.6 t/m 3.10
Hoofdstuk 4: helemaal. (afbeeldingen zullen iets afwijken).
Hoofdstuk 5: 5.1 wel, de widgets horen bij het gekozen thema. Werken 5.2 en 5.3  over plugins niet (plugins zijn kleine programmaatjes die een functie toevoegen aan de site.Deze moeten geïnstalleerd worden en die rechten heb je niet)  5.4 achtergrondinformatie altijd nuttig
Hoofdstuk 6:  6.1 video toevoegen niet mogelijk (Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, png, gif, pdf, doc, ppt, odt, pptx, docx, pps, ppsx, xls, xlsx)
6.2 formulier toevoegen: niet volgens het boek, bij de wp .com versie staat standaard bij het invoegen al de mogelijkheid voor een formulier. 6.3 niet ( is weer een plugin)
6.4 metatags, 6.5 lettertype niet (installeren niet mogelijk). 6.6 is ter kennisgeving over visualsteps,  6.7 achtergrondinformatie

.