menu

MENU EN SUBMENU

Standaard verschijnt een pagina-titel als ‘knop’ in de menu balk:menubalk

Het is ook mogelijk om onder de hoofdpagina’s een of meerdere subpagina’s te hangen:menu-sub

Werkwijze:
Geef bij een pagina bij ‘pagina attributen’  aan welke pagina als hoofd wilt instellen. In het voorbeeld hier is ‘Het boek en de lessen’ als ‘Hoofd’ aangegeven.

SUBMENU

Een submenu is een extra menu / aantal knoppen of namen die naast het hoofdmenu kan worden gebruikt in de sidebar. LET OP: het gekozen thema moet deze functie wel ondersteunen.

Menu maken:
Ga naar Dashboard, kies ‘Weergave’ en vervolgens ‘Menu’s’
Vul een naam in voor het nieuwe menu. Vervolgens kies je de pagina’s die je wilt plaatsen in het menu door deze te selecteren en te klikken op  ‘aan menu toevoegen’
Standaard wordt de titel van de pagina de tekstknop in het menu.
menuutjesmenu-inspringen

menu-titelDoor schuiven kunnen de pagina’s in de gewenste volgorde worden gezet. Of door op het haaientandje te klikken naast de pagina titel en te kiezen voor de mogelijkheden achter verplaats. Door ‘inspringen’ kunnen subpagina’s worden gemaakt. Vergeet niet ‘Menu Opslaan’ aan te klikken! Tot slot geef je bij ‘Thema locaties’ aan welk menu je als primair menu wilt gebruiken.  Ook hier natuurlijk ‘Opslaan’ niet vergeten! menu-primair

Titelpagina niet geschikt voor menuknop? dan is dat aan te passen door in het menu te klikken op het haaientandje van de pagina. volgde opties verschijnen dan
menu-titel
Bij Navigatielabel staat de tekst op de menuknop.
bij origineel staat de titel waarmee de pagina aangemaakt is

 

 

 

Als de mogelijkheid voor een aangepast menu niet aanwezig is in het gekozen thema en wel de mogelijkheid bestaat om in de sidebar een widget ‘pagina’s’ te plaatsen dan ga je als volgt te werk: maak een aangepast menu door eerste een ‘widget’ in de sidebar te actieveren en daarin pagina’s uit te sluiten.

Werkwijze:
Ga naar ‘Weergave’ en kies voor ‘Widgets’
een pagina vol mogelijkheden staat klaar. Rechts in beeld ziet u ‘Hoofd sitebar’ staan, daarin worden de widgets gezet. In het voorbeeld staan daar ‘Zoeken’ en ‘facebook’ alle andere zijn verwijderd. (verwijderen: klik op het kleine driehoekje en in het geopende venster kiezen voor verwijderen)
Kies uit het grote aanbod ( gelukkig op alfabet) voor ‘pagina’s’ en sleep deze in de Hoofd sidebar.   Vul een titel in, en kies een van de sorteerwijze.

Vul bij ‘uitsluiten’ de pagina ID in van de pagina’s die u niet in dat menu wilt hebben. Hier alleen de pagina’s die bij het boek horen, de rest moet dus bij uitsluiten staan.
Klik op opslaan en de pagina’s worden nu in de sitebar weergegeven.

Advertenties